Köökissä 21.10.2016

Fiilistelijän keittiöön valikoitui Ilven kaasuliesi

Sisustusarkkitehti Maija Rasila remontoi miehensä kanssa 1918 ra­kennettua puutaloa Turun Kuuvuoressa ja kirjoittaa projektin etenemisestä Pihkala-blogissaan.

Viime Jouluna sisustusarkkitehti ja bloggari Maija Rasila sai työkavereiltaan kuparisen kattilan ja paistinpannun. Hän malttoi kuitenkin mielensä ja jätti iha­nuudet odottamaan erityistä hetkeä. Elo­kuussa hetki koitti: Maija ja Mikko Lehti­nen ovat remontoineet vuonna 1918 ra­kennettua puutaloa Turun Kuuvuoressa reilun vuoden, ja ensimmäisenä huonee­na tulevassa kodissa valmistui keittiö.

”Halusin oikean tupakeittiön, jossa on isoa pöytää ja penkkiä. Keittiö tulee varmas­ti olemaan oma lempparini ja yksi kodin käytetyimmistä huoneista”, Maija Rasila uu­moilee.

Vanhassa keittiössä oli yksi säästämisen arvoinen asia: suuri huuva. Sen alle Maija Rasila valitsi kaasulieden pitkään vaihtoeh­toja punnittuaan. Kaasussa vakuuttivat no­peus, helppous ja tunnelma, joka syntyy, kun ruoka kypsyy elävällä liekillä.

”Olen fiilistelijä ja tykkään aidoista asiois­ta. Voista, kermasta, syksyllä sienistä ja ke­sällä uusista perunoista. Teen simppeliä ruokaa. Jos reseptissä on liikaa ainesosia, skippaan sen.”

Perusratkaisut eivät istu vanhan talon mittoihin. Suurin osa liesistä oli joko liian suuria tai pieniä. Sopiva 80-senttinen liesi tilattiin Gasumin kautta italialaiselta Ilveltä, joka tarjoaa kokoja 10 sentin välein. Paitsi kokoja ja malleja, Ilven mallistossa oli run­saasti värejä. Kuin karkkikaupassa, Maija sa­noo. Suomalaisten suosikkiväri on Gasumin asiantuntijan mukaan burgundinpunainen. Mutta mihin pariskunta päätyi?

”Mies rakastui smaragdinvihreään, mutta minä ehdotin, että otamme turvallisen mustan.”


Lue lisää kaasulieden käyttökokemuksista Maijan blogissa.

Kaasun plussat:

+ KAASU ON NOPEA

+ LIEKKIÄ ON HELPPO SÄÄTÄÄ

+ FIILIS, KUN RUOKA KYPSYY AIDOLLA LIEKILLÄ

+ PANNU SEKÄ LÄMPIÄÄ ETTÄ JÄÄHTYY TARVITTAESSA NOPEASTI