Köökissä 09.06.2016

Ravintola Lämmössä kokataan ympäristölle ystävällisesti biokaasulla

Ravintoloitsija Tero Lilja pyörittää Ravintola Lämpöä Helsingin Suvilahdessa. Entinen energiantuotantoalue kaasukelloineen antaa nykyisin puitteet elävälle kaupunkikulttuurille. 

”En ole hyvä seuraamaan perinteitä, vaan innostun enemmän cross kitchenistä. Lämmön lounaat tehdään samalla periaatteella, yhdistellään jotain klassista ja jotain uutta. Saatan mennä keittiöön ex tempore kokeilemaan jotain yllättävää. Onnistuneita tuotoksia maistatamme asiakkaillamme. Reseptit ovat vain suuntaa antavia, ja keittiössä pitää saada olla luova. Se tarkoittaa, että ruokalistalla oleva ruoka voi maistua aina vähän erilaiselta kuin edellisellä kerralla. Tärkeintä on valmistaa joka kerta parasta ruokaa. On mahtava saada toiselle hyvä fiilis ruoan kautta. Sen takia olen tällä alalla.”

Ravintola Lämpö

Ravintola Lämpö on toiminut Suvilahdessa entisen kaasutehtaan tiloissa vuodesta 2011. Sen keittiön sydän on jykevä, valurautainen Aga, kaasuliesien Rolls-Royce. Se on paitsi nopea myös monipuolinen. Liedessä on neljä eri lämpötilalla toimivaa uunipesää, joissa kohoavat pullat, hautuvat uunipuurot ja paahtuvat paistit. Lämmön liesi lämpiää suomalaisella biokaasulla.

”Kun kuulimme Gasumin biokaasuvaihtoehdosta, halusimme heti olla mukana. Tällä tavalla voimme kantaa ympäristövastuuta kustannustehokkaasti. Tuohan se hyvää mainettakin, että panostaa ympäristöasioihin.”