Köökissä 21.10.2016

Ravintola Reginassa kokataan uusiutu­valla energialla

Ullanlinnan Reginaan tullaan syömään ruokaa tuoreista raaka-aineista, ilman trendikkäitä etuliit­teitä. 

”MESTARI”. Sillä nimellä tutut asiakkaat puhuttelevat pitkän linjan huippukokkia Markus Aremoa. Mestari-kisälli-ajatus toistuu myös ravintola Reginas­sa, jonka Aremo perusti vuosi sit­ten nuorten kumppaniensa Toni Ferin ja Markus Fogelholmin kanssa Helsingin Ullanlinnaan, Neitsytpolulle.

Pieni Regina on paikka, jonne asiakkaat tulevat syömään hyvää ruokaa ilman trendikkäitä etuliit­teitä. Aremo vitsailee Reginan lin­jaa linjattomaksi: ruokaa tehdään parhaista tuoreista raaka-aineista, joita kulloinkin on tarjolla. Maku ratkaisee. Lista vaihtuu usein, mut­ta mukana on aina ruokalaji, joka on seurannut Aremoa jo viime vuosituhannelta: gratinoitu hauki-merirapumureke.

Mietityn ruoan ja laadukkaan viinilistan ja palvelun lisäksi Regi­nassa pääsee nauttimaan ripauk­sesta 70-lukua: ruoka syödään Fe­rin metsästämiltä Arabian Ruska-astioilta, jotka yllättäen näyttävät taas todella hyviltä.

Ja vielä yksi hyvä uutinen: Regi­nan keittiössä kokataan uusiutu­valla energialla. Ravintoloitsijoiden mielestä kotimainen biokaasu on moderni ja helppo tapa kantaa omalta osalta vastuuta maapallon pelastamisesta. Biokaasussa on Markus Aremon mukaan vain yksi vika – keittiössä tulee ihan yhtä kuuma kuin ennenkin!