Brown ale –karamellisipulia ja ankanrintaa

Brown ale –karamellisipulia ja ankanrintaa

Arvosana
(0 arvostelua)

Voit koota ankanrinnasta myös mahtavan illanistujaisleivän: lado rapeakuorisen maalaisleivän päälle ranskankermaa, rucolaa, viipaloitua ankanrintaa, kapriksia ja karamellisipulia.

Raaka-aineet

(3 annosta)

2 (500 g) ankan rintafileetä
1 tl suolaa

Karamellisipuli
2 keltasipulia
50 g voita
3 rkl tummaa siirappia
2 dl brown ale –olutta
1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
½ tl suolaa
1 dl mustaherukoita

1. Ota ankanrintafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa fileiden nahkapuolelle viillot terävällä veitsellä. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2. Nosta rintafileet kuivalle paistinpannulle nahkapuoli pannua vasten. Kuumenna pannu kuumaksi. Ruskista rintafileitä nahkapuolelta noin 3 minuuttia, kunnes nahka on kauniin kullanruskea ja rapea. Käännä fileet ja ruskista pari minuuttia myös toiselta puolelta.

3. Nosta rintafileet uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ankan sisälämpötila on 58 astetta. Kääräise fileet folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia.

4. Kuori ja leikkaa keltasipulit lohkoiksi.

5. Sulata voi paistinpannulla. Lisää siirappi ja sipulilohkot. Ruskista sipulin pinta kevyesti.

6. Lisää pannulle olut, hienonnettu timjami ja suola. Hauduta hiljalleen 10 minuuttia, kunnes nesteen määrä on haihtunut puoleen. Lisää mustaherukat ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

7. Leikkaa ankan rintafileet ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile karamellisipulin kanssa.

JUOMASUOSITUS Belgialainen luostariolut (esim. Chimay Blue).

Tutustu myös näihin