Skagen coktailpiirakka

Skagen cocktail-piirakat

Arvosana
(0 arvostelua)

 Perinteinen toast skagenin raputäyte lastataan rapeaksi paistettujen cocktailpiirakoiden päälle. Jos otat tämän ihanan pikkusuolaisen evääksi, pakkaa tahna erikseen purkkiin ja täytä kypsät cocktailpiirakat vasta piknikillä, niin piirakat eivät mehustu liikaa ja menetä rapeuttaan.

Raaka-aineet
12 täytettyä cocktailpiirakka

12 Myllyn Parhaan cocktail-riisipiirakkaa

Täyte
1/2 pieni punasipulia
150 g jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja
1 dl majoneesia
100 g piparjuurituorejuustoa
2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettuja kapriksia

Lisäksi
200 g lohifileetä
3-4 rkl kirjolohenmätiä
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Paista cocktailpiirakat jäisinä pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt liemestä, tai sulata pakastetut ravunpyrstöt jääkaapissa noin 6 tuntia tai huoneenlämmössä noin 1/2-1 tuntia. Purista neste ravunpyrstöistä.

Sekoita majoneesi, tuorejuusto, tilli ja hienonnetut kaprikset ja punasipulisilppu keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon ravunpyrstöt. Nosta täytettä cocktailpiirakoiden päälle.

Viipaloi lohifilee ohuiksi viipaleiksi, ja leikkaa viipaleet cocktailpiirakan kokoisiksi paloiksi. Ruskista lohen pinta kevyesti kaasuliekittimellä. Voit liekittää lohipalat myös kaasulieden polttimen päällä. Lado lohipalat halsteriin tai pidä paloja pihtien välissä liekityksen ajan.

Nosta lohipalat skagentäytteen päälle. Nosta päälle kirjolohen mätiä ja ripottele pinnalle ruohosipulia.


Tiesitkö, että Myllyn Paras pakastetuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla. Lue lisää www.biokaasumerkki.fi

Tutustu myös näihin