Grillattu kokonainen kala ja minttuinen salsa verde

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet
4 annosta

1 kg kokonaista, suomustettua

ja perattua vaaleaa kalaa, esim.
siikaa tai kuhaa
2 tl merisuolaa
1/2 luomusitruuna
2 rkl oliiviöljyä

Salsa Verde
5 anjovisfileetä
1 rkl dijonsinappia
1/2 luomusitruunan raastettu
kuori
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamicoa tai
viinietikkaa
1 dl hienonnettua basilikaa
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl hienonnettua minttua
suolaa, sokeria
VALMISTUS

Poista kaloista sisälmykset ja suomusta kalat. Ripottele kalojen sisään suolaa. Viipaloi sitruuna ja lado viipaleet kalan sisälle. Leikkaa nahkaan muutamia viiltoja. Valele pinta oliiviöljyllä.

Mittaa kaikki salsa verden ainekset yrttejä lukuun ottamatta kulhoon ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Hienonna yrtit ja lisää öljyseoksen joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

Grillaa kaloja parilalevyn päällä keskilämmöllä 10–15 minuuttia. Grillausaika riippuu kalojen koosta. Kalat ovat kypsiä, kun evät irtoavat helposti lihasta. Kun kalat ovat kypsiä, lusikoi salsa verdeä niiden pinnalle, ja tarjoa loput kastikkeesta erikseen kulhosta.

VINKKI! Sopivan lämpöinen grilli on mehevän kalaruoan salaisuus. Liian kuumassa grillissä pinta palaa, nesteet tihkuvat ulos ja kalasta tulee kuiva. Jos grillissäsi on kupu, kypsennä kala sen alla. Käytä mietoa lämpöä ja pidennä kypsennysaikaa hiukan.

Tutustu myös näihin