Grillattua zucchinia sitruunamarinadissa

Arvosana
(0 arvostelua)

Marinoidut zucchinit maistuvat pienenä alkuruokana mascarponella voideltujen paahdettujen patonkien päällä. Niitä voi levittää myös ihanan grillipitsan täytteeksi.

Raaka-aineet

1 kesäkurpitsa (250 g)
1 dl mintunlehtiä
1 sitruuna
1–2 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
mustapippuria

VALMISTUS

Viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juusto höylällä. Grillaa tai pariloi kesäkurpitsaviipaleita 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Lisää kesäkurpitsa viipaleet ja mintun lehdet. Anna maustua tunnin verran.

VINKKI! Sitruunaisen marinadin maku tarttuu kesäkurpitsaan parhaiten, kun upotat viipaleet kuumana marinadin joukkoon. 

Tutustu myös näihin