Intialaisittain maustettu porkkanasalaatti

Arvosana
(1 arvostelua)

Tästä lisäkeherkusta saa ruokaisamman lounassalaatin, kun joukkoon sekoitetaan kuskusia ja säilykekikherneitä.

Raaka-aineet
lisukkeeksi 4–5:ll

500 g pieniä naattiporkkanoita
1 kourallinen korianteria
2 kevätsipulinvartta

Maustekastike
1 vihreä chili
2 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
1/2 tl juustokuminan siemeniä
1/2 tl korianterinsiemeniä
1 tl seesaminsiemenöljyä
1 limetin tai 1/2 sitruunan mehu

VALMISTUS

Katkaise naatit ja pese porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa, mausta ripauksella suolaa ja keitä porkkanoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä, mutta vielä napakoita. Leikkaa porkkanat 2–4 palaan.

Hienonna korianteri ja kevätsipulinvarret. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja hienonna.

Mittaa pannulle öljy, kurkuma sekä juustokuminan ja korianterinsiemenet. Lisää chilisilppu. Kuumenna mausteöljy ja lisää porkkanapalat. Paista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää seesaminsiemenöljy ja limetin mehu. Sekoita joukkoon korianteri- ja kevätsipulisilppu. Tarjoile liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.

VINKKI! Kun porkkanat esikeitetään ennen paistamista, makuaineet tarttuvat paremmin. Lopuksi lisätty korianterisilppu raikastaa porkkanat. 

Tutustu myös näihin