Kaljakinuskilla kuorrutettu mallaskakku

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet

(12 palaa)

150 g voita
2 kananmunaa
2 dl Bryggerin Stout-olutta
5 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl ruokosokeria
½ dl hasselpähkinärouhetta
½ dl kaljamaltaita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Kaljakinuski
1 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl ruokosokeria
1 tl kaljamaltaita
1 rkl voita
ripaus suolaa

VALMISTUS

1. Sulata voi. Sekoita kulhossa voisula, kananmunat ja olut.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos nopeasti sekoittaen märkien aineiden joukkoon.

3. Voitele suorakaiteen muotoinen, 1 1/2 litran vetoinen vuoka kevyesti voilla tai öljyllä. Silikonivuokaa ei tarvitse voidella. Kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteisen uunin keskitasolla 60–70 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla: jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka kypsentämistä 5 minuuttia kerrallaan ja tee testi uudelleen.

4. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille.

5. Mittaa kaljakinuskin ainekset kattilaan suolaa lukuun ottamatta. Kiehauta ja keitä 15 minuuttia tai kunnes seos on kinuskimaisen paksua. Mausta pienellä suolaripauksella. Valuta kinuski jäähtyneen kakun pinnalle.

6. Leikkaa kuivatut hedelmät viipaleiksi. Koristele kakku hedelmäviipaleilla ja hasselpähkinärouheella.

JUOMASUOSITUS
Barley Wine tai Imperial Stout, kuten Bryggeri Sofia Imperial Stout

Tiesitkö, että Bryggeri Helsingin oluet valmistuvat ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla? Lue lisää.

Tutustu myös näihin