Kantarellicarbonara

Arvosana
(0 arvostelua)
Kantarelleista ja aurinkokuivatuista tomaateista syntyy maukas vaihtoehto perinteiselle carbonaralle eli miilunpolttajan pastalle. Kokeile aurinkokuivattuja tomaatteja tuomaan lihaisaa makua myös muihin kasvis- ja sieniruokiin.

Raaka-aineet
4 annosta

1 l tuoreita kantarelleja
1/2 tl suolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl öljyä tai voita
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
mustapippuria myllystä ja suolaa
400 g nauhapastaa
tuoreita yrttejä

 

VALMISTUS

Puhdista kantarellit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit.

Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää sienet pannulle. Paista sekoitellen kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Mausta suolalla. Nosta sienet lautaselle.

Kuullota sipulit ja valkosipulinkynnet öljytilkassa. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit.

Sekoita kananmunat, kuohukerma ja parmesaaniraaste kulhossa. Sekoita joukkoon sipuliseos. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä nauhapasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kananmuna-kermaseos ja paistetut sienet. Kaada seos tarjoilukulhoon. Hienonna päälle tuoreita yrttejä, esimerkiksi persiljaa.

Tutustu myös näihin