Kokonaisena grillattua kuhaa ja tillivinaigrette

Arvosana
(0 arvostelua)
Raaka-aineet
4 annosta

1 kokonainen kuha
2 tl karkeaa merisuolaa
rypsiöljyä

Tillivinaigrette
4 rkl rypsiöljyä
3 rkl sitruunan mehua tai
valkoista balsamicoa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 puntti tuoretta hienonnettua
tilliä
VALMISTUS

Suomusta kuha. Avaa kalan vatsa saksilla virtsarakosta kiduksiin päin, poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtaise kala kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

Ripottele kalan sisälle merisuolaa. Voitele pinta kevyesti rypsiöljyllä, jotta kala ei tartu ritilään. Grillaa kalaa välillä varovasti käännellen yhteensä 15 minuuttia. Peitä kala alumiinifoliolla grillauksen aikana, jotta kypsyminen nopeutuu. Nosta kala tarjoiluvadille ja tarjoile perunasalaatin kanssa.

Sekoita vinaigretten aineet kulhossa. Pirskottele vinaigretteä pari ruokalusikallista kuhan pinnalle, kaada loput kannuun ja tarjoile kalan kanssa.

VINKKI! Kokonaisen kuhan voi grillata myös suomuineen, mutta jos suomustat sen, voit syödä myös ihanan rapeaksi paistuneen nahan. Pienet kuhat on helpointa grillata halsterin avulla. Isot kuhat grillataan maltillisessa lämmössä, jotta kala ehtii kypsyä myös sisältä.

Tutustu myös näihin