Kurpitsakeittoa ja lakuleipämurua

Kurpitsakeittoa ja lakuleipämurua

Arvosana
(3 arvostelua)

Raaka-aineet

(4 annosta)

1 kg myski- tai hokkaidokurpitsaa
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl lakritsijuurijauhetta
½ tl chilijauhetta
8 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl ruokakermaa

Lakuleipämuru
1 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää murustettuna
8 palaa Kouvolan Lakritsin lakritsipaloja
2 rkl öljyä
3 rkl pinjansiemeniä

VALMISTUS

1. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois ja kuori kurpitsa. Leikkaa parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pilkottuina kasviksia pitäisi olla litran verran.

2. Levitä kurpitsakuutiot ja sipulit uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, suola, lakritsijuurijauhe ja chilijauhe. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kurpitsat tuntuvat pehmeiltä ja ovat saaneet paahtunutta väriä.

3. Kaada kurpitsapaistos tehosekoittimen kulhoon. Mittaa joukkoon kasvisliemi ja ruokakerma. Soseuta sileäksi keitoksi.

4. Kaada keitto takaisin kattilaan ja pidä lämpimänä.

5. Revi leipä pieniksi paloiksi. Viipaloi lakupalat ohuiksi lastuiksi.

6. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää lakuviipaleet. Paista keskilämmöllä noin minuutti, kunnes laku alkaa pehmentyä. Lisää joukkoon leipäpalat ja pinjansiemenet. Jatka paistamista vielä pari minuuttia, kunnes leipäpalaset ovat kauniin värisiä. Tarjoa kurpitsakeitto leipämurun kera.

Tiesitkö, että Kouvolan Lakritsin tuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla? Lue lisää.

Tutustu myös näihin