Laku-BBQ-ribsit

Laku-BBQ-ribsit

Arvosana
(6 arvostelua)

Tee barbequekastike aidolla sokerilla makeutetusta kolajuomasta, valele kastiketta ribseille ahkerasti kypsentämisen aikana ja grillaa tai paista kuumalla tulella, niin pinta karamellisoituu herkullisesti.

Raaka-aineet

(5 annosta)

2 kg porsaan ribsejä
2 tl suolaa

Barbequekastike
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
½ dl fariinisokeria
2 dl paseerattua tomaattia
2 dl kolajuomaa
3 rkl punaviinietikkaa
2 tl savusuolaa
1 rkl worchestershirekastiketta
2 tl lakritsijuurijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl cayennepippuria
½ tl chilirouhetta
1 tl mustapippuria

VALMISTUS

1. Ota ribsit huoneenlämpöön 1/2–1 tuntia ennen kypsentämistä. Ripottele ribseille suolaa.

2. Valmista barbequekastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kattilaan öljy ja kuumenna. Lisää sipulit, valkosipulit ja fariinisokeri. Paista pari minuuttia. Lisää kattilaan loput kastikkeen aineet. Kiehauta ja keitä 25–35 minuuttia. Jos seos porisee liian kovalla lämmöllä, nestettä haihtuu liikaa. Lisää tällöin joukkoon tilkka vettä tai kolaa.

3. Nosta ribsit uunivuokaan. Valele ribseille 1/3 kastikkeesta. Kypsennä 150-asteisessa uunissa pari tuntia.

4. Leikkaa ribsit väleistä paloiksi. Levitä ribseille kastiketta. Grillaa kuumalla lämmöllä 5–10 minuuttia kastikkeella valellen, kunnes ribsien pinta on karamellimaisen ruskea.

Tiesitkö, että Kouvolan Lakritsin tuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla? Lue lisää.

Tutustu myös näihin