lakugraavattu lohi

Lakugraavattu lohi

Arvosana
(96 arvostelua)

Valmista lakugraavatusta lohesta sykähdyttävät ja helpot alkupalat: lado graavilohta pienten rapeiden ruisnappien päälle, lisää nokare smetanaa ja ripaus tilliä.

Raaka-aineet

700 g lohifileetä
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
¾ tl lakritsijuurijauhetta
1 tl anista
½ tl rouhittua mustapippuria

VALMISTUS

1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois.

2. Sekoita keskenään merisuola, sokeri, lakritsijuurijauhe, anis ja mustapippuri. Levitä mausteseos lohifileen pinnalle.

3. Kääräise lohifilee voipaperin ja tuorekelmun sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna graavaantua 12 tuntia.

4. Pyyhkäise mausteseos lohen pinnalta pois ja leikkaa lohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.

Tutustu myös näihin