Ravintola Lämmön Chakchouka

Arvosana
(3 arvostelua)
Raaka-aineet
5–6 annosta

1 munakoiso
2 paprikaa
2 isoa keltasipulia
2 perunaa
4 tomaattia
3 punaista chiliä
1 puntti korianteria
1 puntti lehtipersiljaa
3–4 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua jeeraa
2 rkl tomaattipyrettä
4 dl säilykekikherneitä
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
4 dl vettä
VALMISTUS

Leikkaa munakoiso reiluiksi kuutioiksi. Halkaise paprika, poista valkoiset siemenkalvot ja kanta, leikkaa isoiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa neljään osaan. Halkaise tomaatit, leikkaa kannat pois ja leikkaa tomaatin puolikkaat lohkoiksi. Halkaise chili, poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet ja hienonna chilit. Hienonna korianteri ja lehtipersilja.

Kuumenna öljy isossa uuninkestävässä valurautapannussa tai wokkipannussa. Lisää munakoisot, paprikat, sipulit ja perunat sekä paprikajauhe, jeera ja chilit. Paista viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää joukkoon tomaattilohkot ja tomaattipyree. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

Huuhtele kikherneet lävikössä. Lisää pataan kikherneet, suola, mustapippuri, vesi ja puolet hienonnetuista yrteistä.

Kaada seos tarvittaessa uuninkestävään vuokaan. Nosta pannu tai vuoka 150-asteiseen uuniin (kaasu-uunin asteikko 1) ja anna hautua kaksi tuntia. Voit hauduttaa ruoan myös miedolla lämmöllä liedellä. Lisää joukkoon vettä, jos seos kuivuu liikaa.

Lisää loput yrtit. Tarjoile kuskusin tai riisin kanssa.

VINKKI! Lisää chakchoukan päälle häränsilmäksi paistettu kananmuna ja tarjoile annos pohjoisafrikkalaisittain aamupalaksi.

Ohje: Ravintola Lämpö.

Tiesitkö, että Ravintola Lämmössä kokataan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla. Lue lisää www.biokaasumerkki.fi

Tutustu myös näihin