Lehtikaali-lammaskääryleet

Arvosana
(0 arvostelua)
Raaka-aineet
20–25 lehtikaalinlehteä 
Täyte
4 dl vettä
1 dl puuroriisiä
2 salottisipulia
2 rkl voita
350 g lampaanjauhelihaa
3–4 dl viipaloituja metsäsieniä
(kantarelleja tai herkkutatteja)
1 tl suolaa
3 rkl tuoretta hienonnettua
minttua
1 rkl tuoretta hienonnettua
timjamia
1 kananmuna

Vuokaan
3 rkl voita
3 rkl siirappia

 

VALMISTUS

Aloita täytteestä. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja ripaus suolaa. Keitä kypsäksi.

Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää sipulisilppu. Paista pari minuuttia. Lisää lampaanjauheliha ja viipaloidut sienet. Ruskista. Mausta mintulla, timjamilla ja suolalla. Sekoita riisi ja lihaseos. Jäähdytä ja sekoita joukkoon vielä kananmuna.

Puhdista lehtikaalin lehdet. Kiehauta vettä isossa kattilassa. Aseta siivilään kaalinlehtiä ja nosta kuuman vesikattilan päälle. Kypsennä noin 1 minuutti. Valuta kaalinlehdet siivilässä.

Mittaa uunivuokaan voi ja siirappi. Nosta vuoka 200-asteiseen (kaasu-uunin asteikko 4) uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes voi on sulanut. Sekoita liemi tasaiseksi. Laske uunin lämpö 175-asteeseen (kaasu-uunin asteikko 2-3).

Levitä esikypsennetyt kaalinlehdet leikkuulaudalle lehtiruoti lautaa vasten. Nosta lehdille pari ruokalusikallista täytettä ja kääräise rullalle. Nosta rullat uunivuokaan tiiviisti vieriviereen saumapuoli alaspäin. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 25–30 minuuttia. Valele kääryleitä välillä paistoliemellä. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Tutustu myös näihin