Maa-artisokkarisottoa ja paistettua chorizoa

Arvosana
(0 arvostelua)

Risoton pehmeän rakenteen salaisuus on oikeassa risottoriisissä, riisien kuullottamisessa ja maltillisessa kasvisliemen lisäyksessä. Maa-artisokka antaa risotolle hienostuneen maun. Potkua annos saa aavistuksen tulisista chorizoista.

Raaka-aineet
6 annosta

500 g maa-artisokkia

3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
4 dl risottoriisiä
4 dl valkoviiniä
8–9 dl kuumaa kasvis- tai
kanalientä
100 g raastettua parmesaania
50 g voita
1 sitruunan mehu
1 dl hienonnettua persiljaa
nokare voita

Lisäksi
100 g chorizoja
VALMISTUS

Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla, kuori ja paloittele parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää sipulit ja riisi. Kuullota miedolla
lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää valkoviini. Nosta hieman lieden lämpöä. Kun valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon, lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä ja maaartisokan palat. Anna liemen imeytyä riisin joukkoon lähes täysin ja lisää vasta sitten uusi kauhallinen nestettä. Sekoita välillä. Hauduta miedolla lämmöllä.

Kun kasvisliemimäärä on kokonaan imeytetty riisin ja maa-artisokkien joukkoon, tarkista kypsyys. Riisin rakenteen tulee olla vielä napakka. Lisää joukkoon raastettu parmesaani, voinokareet, sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Sekoita. Tarjoa välittömästi rapeaksi paistettujen chorizo-siivujen
kanssa.

Tutustu myös näihin