makkarakeitto

Makkarakeitto lipstikka-sipulisilpulla

Arvosana
(0 arvostelua)

Maukkaan keiton salaisuus on voissa paistetuissa makkaraviipaleissa ja porkkanoissa. Kuutioi porkkanat pieniksi paloiksi, jolloin niistä irtoaa liemeen makua paremmin kuin isoista paloista.

Raaka-aineet
4 annosta

1 pkt (480 g) Wigrenin Suomilenkkiä

700 g perunoita
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
25 g voita
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
rouhaisu mustapippuria

Lipstikka-sipulisilppu
2 dl hienonnettua lipstikkaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia


Tiesitkö, että Wigrenin tuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla. Lue lisää www.biokaasumerkki.fi

VALMISTUS

Viipaloi lenkkimakkara parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat neljään osaan. Halkaise porkkanat pituussuunnassa neljäksi suikaleeksi ja viipaloi suikaleet pieniksi paloiksi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sulata voi kattilassa. Lisää porkkanat, sipulit ja makkarat. Paista viitisen minuuttia, kunnes sipulit ovat kuultavia ja makkarat vähän ruskistuneet. Lisää vesi, perunat, liemikuutiot ja laakerinlehti. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä. Mausta mustapippurilla.

Hienonna lipstikat ja ruohosipuli pieneksi silpuksi. Nostele lipstikkasilppua lautasille makkarakeiton päälle. Nauti lisäksi ruisleipää.

Tutustu myös näihin