Mansikka-kermajuustosalaatti ja nokkospesto

Mansikka-kermajuustosalaatti ja nokkospesto

Arvosana
(1 arvostelua)

Täyteläisen makuinen kermajuusto, mehukas meloni ja hapokkaan makeat mansikat ovat lyömätön trio.

Raaka-aineet
4 annosta

200 g Ålandsmejeriet kermajuustoa
1 l salaatinlehtiä
250 g mansikoita
300 g kuorittua cantaloupemelonia
1/2 tuorekurkkua
1 dl hienonnettua minttua

Nokkospesto

5 dl nokkosenlehtiä
1 dl saksanpähkinöitä
25 g parmesaania
1 dl rypsiöljyä
4 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa ja mustapippuria

 Valmista ensin nokkospesto. Puhdista nokkosenlehtien joukosta mahdolliset roskat, nosta lehdet siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.

Kiehauta vesi kattilassa. Nosta nokkoset siivilässä kiehuvaan veteen ja keitä 15-30 sekuntia, kunnes lehdet ovat väriltään syvän vihreitä. Nosta siivilä kattilasta, valuta päälle kylmää vettä niin että nokkoset jäähtyvät nopeasti. Purista vesi nokkosten joukosta. Mittaa kaikki peston ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Kaada kastike kannuun.

Leikkaa kermajuusto suupalan kokoisiksi kuutioiksi tai leikkaa juustohöylällä lastuiksi.
Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele kuivaksi. Poista mansikoista kannat ja leikkaa lohkoiksi.

Poista melonista kuoret, ja mahdolliset siemenet ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi. Pese ja viipaloi tuorekurkku. Hienonna minttu.
Nosta salaattiainekset tarjoiluvadille ja sekoittele joukkoon muutama lusikallinen nokkospestoa. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen kannusta.

 

Tiesitkö, että Ålandsmejerietin tuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla. Lue lisää www.biokaasumerkki.fi

Tutustu myös näihin