Marenkia, lakritsikinuskia ja puolukoita

Arvosana
(2 arvostelua)

Makea kinuski ja vanilja taittavat kirpeän puolukan makua ja tarjoavat herkullisen makuyhdistelmän. 

Raaka-aineet
4 annosta

4 isoa Kanniston marenkia
Lakritsikinuski
1 dl kuohukermaa
1 dl muscovadosokeria
2 rkl voita
1/2 tl lakritsijauhetta

Lisäksi
5 dl vaniljajäätelöä
2 dl puolukoita
1/2 dl pekaani- tai
saksanpähkinää

VALMISTUS

Valmista lakritsikinuski. Mittaa kuohukerma ja muscovadosokeri kattilaan.Kiehauta ja anna porista hiljalleen 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Lisää voinokareet ja lakritsijauhe. Sekoita tasaiseksi.

Murustele marengit laakealle tarjoilulautaselle. Lusikoi joukkoon vaniljajäätelöä. Ripottele marenki-jäätelökeolle puolukoita ja valuta päälle kinuskikastiketta.

Rouhi lopuksi pinnalle pekaanipähkinöitä.

Tutustu myös näihin