Muikkupitsa

Arvosana
(0 arvostelua)

Trendikäs ”pizza bianca” kootaan ilman tomaattikastiketta. Tässä pohjataikina on karjalanpiirakoista tuttu ruistaikina, täydellinen ja rapea makupari muikulle. Sitruunaraasteella maustettu mascarponejuusto antaa pitsalle mehevyyttä.

Raaka-aineet

Pohja
noin 3 dl ruisjauhoja
1/2 dl (speltti)vehnäjauhoja
1/2 - 1 tl suolaa
1 1/2 dl kylmää vettä
1 tl hunajaa


Täyte
300 g muikkufileitä
1/2 tl suolaa
noin 10 sardellifileetä öljyssä
3-6 keitettyä perunaa
3-4 rkl pestoa
4 dl mozzarellajuustoraastetta
8 aurinkokuivattua tomaattia
200 g mascarponea
1/2 sitruunan raastettu kuori
(5 dl huuhdottuja babypinaatin
tai rucolan lehtiä)
VALMISTUS

Sekoita jauhot, suola, kylmä vesi ja hunaja tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Levitä muikkufileet leivin- tai voipaperin päälle ja ripottele pinnalle suolaa. Viipaloi perunat.

Kauli taikina ruisjauhotetun leivinpaperin päällä isoksi pitsapohjaksi tai neljäksi pienemmäksi. Pyyhkäise ylimääräiset jauhot pohjasta. Levitä pitsapohjalle pesto, juustoraaste, perunaviipaleet ja muikkufileet. Nostele muikkufileiden päälle sardellifileitä ja lopuksi aurinkokuivattuja tomaatteja.

Kypsennä pitsaa 250-asteisen (kaasu-uunin asteikko 6-7) uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes muikut ovat kypsyneet ja pohja on rapea.

Sekoita mascarponen joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Nostele juustotahna nokareina pitsan päälle. Levitä halutessasi pinnalle vielä huuhdottuja pinaatin tai rucolan lehtiä. 

Tutustu myös näihin