Mustikkainen raw food -piiras

Arvosana
(0 arvostelua)

Mantelipohjasta ja pähkinävoi-suklaatäytteestä syntyvä tuhti mustikkapiirakka on paistamatta valmis terveyspommi. Reilu määrä tuoreita tai pakastettuja mustikoita rikastaa piirakan C- ja E-vitamiineilla, flavonoideilla ja ihanan raikkaalla maulla.

Raaka-aineet
10 annosta 

Pohja

1 dl manteleita
1 dl cashew- tai macadamiapähkinöitä
4 kivetöntä taatelia
1/2 dl omenaraastetta
1 rkl raakasuklaaanibsejä
1 rkl hunajaa

Täyte

1 1/2 dl maapähkinävoita
1 dl vettä
1 banaani
1 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl intiaanisokeria
1/2 dl hunajaa
1 limetin mehu ja raastettu kuori
4-5 dl mustikoita

VALMISTUS

Mittaa mantelit ja pähkinät monitoimikoneen kulhoon. Jauha tasaiseksi. Lisää muut aineet ja pyöräytä, kunnes seoksesta muodostuu tasainen, kiinteä pallo. Painele taikina piirakkavuokaan.

Mittaa kulhoon maapähkinävoi, vesi ja banaani. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää raakakaakaojauhe, sokeri, hunaja, hyvin pestyn limetin kuoriraaste ja puristettu mehu. Sekoita tasaiseksi.

Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle runsaasti mustikoita.

Tutustu myös näihin