Myskikurpitsa-kookoskeitto

Arvosana
(4 arvostelua)
Raaka-aineet
4 annosta

1 kg myskikurpitsaa
1 keltasipuli
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl korianterinsiemeniä
6 dl kasvis- tai kanalientä
4 dl kookosmaitoa
1–2 punaista chiliä

Pinnalle
5 dl revittyä vaaleaa leipää
2 rkl öljyä
1 limetin raastettu kuori
1/4 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta
1/4 tl jauhettua kanelia

VALMISTUS
Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet kurpitsan sisältä ja kuori kurpitsa. Leikkaa parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi.

Levitä uunipellille leivinpaperin päälle kurpitsakuutiot ja sipulilohkot. Sekoita joukkoon öljy, suola ja korianterinsiemenet. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kurpitsat tuntuvat pehmeiltä ja ovat saaneet väriä.

Kaada kurpitsapaistos tehosekoittimen kulhoon. Mittaa joukkoon kasvisliemi ja kookosmaito. Halkaise chilit, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja hienonna. Lisää kulhoon. Pyöräytä seos tasaiseksi keitoksi.

Kaada keitto kattilaan ja kuumenna.

Revi leipä rennoiksi paloiksi. Mittaa pannulle öljy, limetin raastettu kuori ja mausteet. Kuumenna. Lisää leipäpalat ja paista 2–3 minuuttia, kunnes leipäpalat ovat hieman ruskistuneet. Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle paistettuja leipäpaloja.
 
VINKKI! Tarjoile keitto leipäkulhosta: Leikkaa leivistä kansi ja koverra sisusta niin, että saat paksupohjaiset kulhot. Voitele kulhot sisältä ja päältä valkuaisella ja pane 200 asteeseen (kaasu-uunin asteikko 4) noin 20 minuutiksi. Kuivata samoin kansi. Paista koverretusta sisuksesta krutonkeja keiton päälle.

Tutustu myös näihin