Nyhtöleipä

Arvosana
(3 arvostelua)

Rennolla pull-apart breadilla eli nyhtöleivällä on helppo tehdä vieraisiin vaikutus. Maukas juusto sulaa uunissa venyväksi, ja leipäruutu irrotetaan sormin. Voit täyttää leivän valmiiksi etukäteen ja paistaa juuri ennen tarjoilua.

Raaka-aineet

1 maalaisleipä
1 dl basilikanlehtiä
3–4 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua timjamia
1/2 dl öljyä
1/4 tl suolaa
150 g raastettua gruyèrejuustoa

VALMISTUS

Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi niin, että leipäsiivut jäävät pohjasta vielä kiinni. Leikkaa leipä sitten viipaleiksi poikittain, jolloin viipaleet muodostavat ristikon.

Hienonna basilikanlehdet. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita basilika, valkosipuli, timjami, öljy, suola ja juustoraaste keskenään. Työntele seos sormin leipäruutujen väleihin.

Kääräise leipä alumiinifolioon ja nosta uunipellille. Paista leipää 200-asteisessa (kaasu-uunin asteikko 4) uunissa 10 minuuttia. Avaa alumiinifolio leivän ympäriltä ja jatka paistamista vielä 8–10 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä.

Tutustu myös näihin