Paistettua vuohenjuustoa ja portterisiirappia

Paistettua vuohenjuustoa ja portterisiirappia

Arvosana
(1 arvostelua)

Raaka-aineet

(4 annosta)

4 (à 100 g) vuohenjuustokiekkoa
2 rkl voita
1 rkl öljyä

Lisäksi
1 l salaatinlehtiä
6 dl marjoja (esim. mustikoita, vadelmia, herukoita)

Portterisiirappi
2 dl portteria
1 dl fariinisokeria

VALMISTUS

1. Valmista portersiirappi. Mittaa portteri ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia. Kaada kastikekannuun.

2. Huuhtele salaatinlehdet ja linkoa salaattilingossa tai taputtele kuivaksi talouspaperilla. Nostele neljälle lautaselle salaatinlehtiä ja marjoja.

3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää vuohenjuustokiekot kuumalle pannulle. Paista noin puoli minuuttia molemmin puolin. Nosta vuohenjuustokiekot salaattilautasille. Valuta päälle reilusti portterisiirappia. Portterisiirappi säilyy jääkaapissa viikon verran.


VINKKI!
 
Paista vuohenjuustokiekot kuumalla pannulla nopeasti, jotta juuston pintaan paistuu rapea kuori eikä pehmeä juusto valu pannulle.

JUOMASUOSITUS Tumma vehnäolut (esim. Ayinger Urweisse).

Tutustu myös näihin