Palsternakkasipsit ja anjovistahna

Arvosana
(2 arvostelua)

Tee palsternakkasipsit valmiiksi edellisenä päivänä: sipsit pysyvät rapeina, kun levität ne leivinpaperin päälle pöydälle.

Raaka-aineet

(4 pientä annosta)

500 g palsternakkaa
5 dl auringonkukkaöljyä
hienoa merisuolaa

Anjovis-kapristahna
4 anjovisfileetä
1 tl kapriksia
150 g ranskankermaa
½ dl majoneesia
2 tl sitruunanmehua
1 tl dijonsinappia
1 tl hienonnettua tuoretta
timjamia

VALMISTUS

1. Pese palsternakat huolellisesti ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa ohuiksi lastuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Taputtele vielä viipaleet kuiviksi.

2. Kuumenna auringonkukkaöljy kattilassa 170–180-asteiseksi. Nosta palsternakkaviipaleita muutamassa erässä öljyn joukkoon kypsymään. Kun viipaleet ovat kullanruskeita, nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan. Paista lastut vielä toisen kerran muutamassa erässä, jotta niistä tulee oikein rapeita. Nosta palsternakkasipsit kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa.

3. Murskaa anjovisfileet haarukalla. Hienonna kaprikset.

4. Sekoita ranskankerma ja majoneesi kulhossa. Lisää joukkoon dijonsinappi, sitruunanmehu, hienonnettu timjami, anjovikset ja kaprikset.

5. Dippaa rapeita palsternakkasipsejä anjovistahnan joukkoon.

JUOMASUOSITUS
Saksalaistyylinen Pils, kuten Bryggeri Pils

Tiesitkö, että Bryggeri Helsingin oluet valmistuvat ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla? Lue lisää.

Tutustu myös näihin