Panzanella eli tomaatti-leipäsalaatti

Arvosana
(2 arvostelua)

Raaka-aineet
4 annosta

Noin 300g kuivahtanutta leipää, esimerkiksi patonkia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl öljyä
2 rkl hienonnettua timjamia
500 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
1 dl hienonnettua basilikaa
1 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl kapriksia
1 dl parmesaanijuustolastuja

Kastike

3 anjovisfileetä
3 rkl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl suolaa

VALMISTUS

Paloittele leipä parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Levitä leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita joukkoon valkosipulinkynnet ja hienonnettu timjami. Pyörittele seos tasaisesti pellille. 

Paista 225-asteisessa uunissa (kaasu-uunin asteikko 5) noin 10 minuuttia, kunnes leipäkuutiot ovat ruskeita ja rapeita.

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Nypi basilikasta lehdet, hienonna basilikan varret. Hienonna persilja. Sekoita tomaatit, punasipulit, basilikanlehdet ja hienonnetut varret, kaprikset ja leipäkuutiot isossa kulhossa.

Hienonna anjovisfileet haarukalla. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin päälle. Sekoittele. Nostele päälle parmesaani lastuja.

Tutustu myös näihin