Paras tomaattikeitto

Arvosana
(3 arvostelua)
Italialaisen viisauden mukaan tomaatin maku syvenee täyteläiseksi vasta neljässä tunnissa. Kokeile valmistaa keitto uunissa: anna sen hautua uuninkestävässä kattilassa 125 asteen lämmössä kahdesta neljään tuntia. Ripaus sokeria jouduttaa asiaa.

Raaka-aineet
4 annosta

1 kg kypsiä tomaatteja tai 1 kg
kokonaisia säilyketomaatteja
1 sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl puna- tai valkoviiniä
3 rkl tuoretta hienonnettua
timjamia
noin 6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 tl chilirouhetta

Pinnalle
raastettua parmesaania
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

 

Tiesitkö, että Ravintola Lämmössä kokataan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla. Lue lisää www.biokaasumerkki.fi

VALMISTUS

Pese ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ja anna kevyesti ruskistua, jotta maku karamellisoituu. Älä anna sipuleiden tummua liikaa, ettei maku muutu kitkeräksi.

Lisää kattilaan kuutioidut tomaatit tai säilyketomaatit mehuineen, tomaattipyre, viini ja timjami. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, suola, sokeri ja chilirouhe.

Anna hautua hiljalleen vähintään tunnin ajan. Mitä kauemmin keittoa keität, sen tuhdimman makuinen siitä tulee. Jos haudutat keittoa pitkään, lisää joukkoon enemmän vettä.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.

Annostele keitto lautasille. Raasta pinnalle parmesaanijuustoa. Lorauta päälle vielä tilkka oliiviöljyä ja rouhaise mausteeksi mustapippuria myllystä.

Ohje: Ravintola Lämpö.

Tutustu myös näihin