Pesto-broileriuunipasta

Arvosana
(2 arvostelua)

Uunissa kypsyvä broileriuunipasta on helppo arkiruoka. Kokoa ainekset vuokaan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja paista ruoka tarjoilupäivänä, jolloin se valmistuu lautasille vartissa.

Raaka-aineet
iso uunivuoka tai 6 annosvuokaa

4 dl Myllyn Paras Täysjyvä
Raketti Spagettia

Broileriseos
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
400 g broilerin fileesuikaleita
3–4 rkl pestokastiketta

Kastike
200 g pehmeitä kuivattuja
aprikooseja
tai mangoja
1 rkl voita
3 rkl hiivaleipävehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
4 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl viherpippuria
1 dl tuoretta hienonnettua basilikaa
100 g juustoraastetta, esim.
emmental

Vuokien voiteluun
2–3 rkl voita
VALMISTUS

Kuori sipuli, halkaise ja viipaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää broilerin fileesuikaleet, sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista noin 6–8 minuuttia. Lisää pestokastike.

Kypsennä pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta lävikössä.

Leikkaa aprikoosit tai mangot ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot. Kaada joukkoon kerma ja maito ja vatkaa koko ajan, kunnes kastikkeesta tulee tasainen. Lisää aprikoosi- tai mangosuikaleet. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää joukkoon juustoraaste.

Voitele 6 pientä annosvuokaa tai 1 iso uunivuoka voilla. Jaa vuokiin tasaisesti pastaa, broileriseosta ja kastiketta. Sekoita aineet kevyesti keskenään. Paista 225-asteisen (kaasu-uunin asteikko 5) uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI! Voit käyttää myös runsaskuituisia Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaroneja tai Keltainen Kukka Makaroneja.

Myllyn Paras -ohje: Arja Elina Laine

Tutustu myös näihin