Piparjuurella terästetyt hirvenpaahtopaistileivät

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet
noin 8 leipää

1 kg hirvenpaahtopaistia
2 rkl voita
1 tl suolaa

Marinoidut punasipulit
1 pieni punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikka
1 rkl hunajaa
3 rkl hienonnettua basilikaa

Piparjuurimajoneesi
2 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
ripaus suolaa ja sokeria
2 rkl raastettua piparjuurta

Lisäksi
noin 8 viipaletta vaaleaa
maalaisleipää
2 rkl voita
1 rkl öljyä
VALMISTUS

Ota hirvenliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Kuori ja viipaloi punasipuli sillä välin. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja ja basilika kulhossa. Lisää joukkoon punasipulirenkaat.

Pyyhkäise paahtopaistin pinta talouspaperilla kuivaksi. Kuumenna pari lusikallista voita paistinpannulla ja ruskista paahtopaistin pinta kauttaaltaan. Ripottele lihalle suolaa. Nosta paahtopaisti uunivuokaan. Pistä paistomittarin tikku lihan sivusta niin, että tikun pää on suunnilleen paistin keskellä. Kypsennä 150-asteisessa (kaasu-uunin asteikko 1) uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta. Nosta paisti uunista ja kääräise alumiinifolioon.

Sekoita piparjuurimajoneesin ainekset keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa vielä sokerilla ja suolalla.

Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää leipäviipaleet ja paista kullanruskeiksi ja rapeiksi. Lado leiville piparjuurimajoneesia, paahtopaistia ja marinoituneita punasipuleita. Raasta pinnalle vielä tuoretta piparjuurta maun mukaan.

Tutustu myös näihin