Punajuuritaboulleh ja piparjuurikastike

Arvosana
(3 arvostelua)
Raaka-aineet
4 annosta

4 dl kasvislientä
2 dl bulguria
1 sitruunan mehu
1/2 punasipulia
500 g paahdettuja punajuuria (ks. ohje alla)
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua minttua
2 rkl kapriksia
1 ruukku rucolaa

Piparjuurikastike

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl raastettua piparjuurta
2 tl hunajaa
ripaus suolaa

Paahdetut punajuuret

1 kg punajuuria
5 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl tuoreita rosmariininlehtiä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
3 rkl voita
Lisäksi: 150 g vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
VALMISTUS

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää bulgurit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt bulgureihin. Jäähdytä. Purista joukkoon sitruunan mehu.

Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita bulgurin joukkoon paahdetut punajuuret, hienonnetut yrtit, kaprikset ja punasipuliviipaleet. Nosta kulhoon ja sekoittele joukkoon huuhdottua rucolaa.
Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.Tarjoile taboullehin kanssa.


PAAHDETUT ROSMARIINIPUNAJUURET

Kuori ja kuutioi punajuuret. Levitä punajuuret uunipellille leivinpaperin päälle.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynsiä veitsen lappeella painamalla. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, tuoreet rosmariinin lehdet, valkosipulinkynnet, hunja ja suola keskenään kulhossa. Sekoita punajuurikuutioiden joukkoon. Nostele päälle muutama nokare voita. Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa (kaasu-uunissa asteikko 5) 45-50 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu paahdettavien punajuurien koosta ja tuoreudesta. 

Murustele juusto punajuurten päälle ja tarjoile taboullehin ja piparjuurikastikkeen kanssa.

Tutustu myös näihin