Puolukka-valkosuklaabunssit

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet
12 pullaa

Taikina

3 dl maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kardemummaa
1 muna
7 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita 

Lisäksi

3 dl sulatettuja tai tuoreita puolukoita
1/2 dl sokeria
150 g valkosuklaata

Tarjoiluun

kermavaahtoa

VALMISTUS

Nämä pullat eivät pärjää pullien kauneuskisoissa, mutta maku on sitäkin mehevämpi. Salaisuus on tavallista löysemmässä taikinassa ja reippaassa kardemumman käytössä. Lempeänä ekstramakeuttajana on valkosuklaapaloja.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Vatkaa tasaiseksi. 

Lisää taikinaan vehnäjauhoja koko ajan vaivaten. Alustamisen loppuvaiheessa lisää joukkoon sulatettu voi. Jätä taikina löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa 45 minuuttia.

Sekoita puolukat ja sokeri keskenään. Rouhi valkosuklaa paloiksi. Sekoita puolukkaseos ja valkosuklaapalat kohonneen taikinan joukkoon.

Nostele taikinasta nyrkin kokoisia klönttejä leivinpaperin päälle uunipellille. Taikina on löysää, joten bunssit saavat olla muodottoman näköisiä paloja. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200-asteisessa uunissa (kaasu-uunissa asteikko 4) 20-25 minuuttia, kunnes bunssien pohja on kypsän ruskea.

Tarjoa marjabunssit kermavaahdon kanssa.

Tutustu myös näihin