Rosvopaistinauriit ja rosmariini-juustotahna

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet

2 kg nauriita
1 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa

Rosmariini-juustotahna
150 g maustamatonta
tuorejuustoa
3 rkl hienonnettua rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja mustapippuria

VALMISTUS

1. Pese nauriit huolellisesti. Lado ne kaksinkertaiseen alumiinifolioon. Valuta päälle oliiviöljy ja suola. Kääräise folion reunat ylös niin, että nauriit jäävät folion sisälle pussiin. Voit latoa nauriit myös kertakäyttöiseen alumiinivuokaan ja kääräistä ympärille alumiinifoliota. Kastele muutaman sivun paksuinen nippu sanomalehtiä vedellä ja kääri naurisnyytti sanomalehteen.

2. Aseta nauriit tulikuumaksi lämmitettyyn, kivillä tai tiilillä vuorattuun kuoppaan. Lado päälle hiekkaa. Anna muhia 2–3 tuntia. Kaiva nauriskääre kuopasta pois.

3. Sekoita tuorejuuston joukkoon rosmariini ja murskatut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile rosmariinitahna rosvopaistinauriiden seurana.

Tutustu myös näihin