Ruusukaali-mantelipaistos, paistettua ahventa ja tahinikastiketta

Arvosana
(0 arvostelua)
Raaka-aineet
4 annosta

5 dl ruusukaaleja
1 pieni punasipuli
1 (150 g) makea omena
3 valkosipulinkynttä
1 dl manteleita/cashew-pähkinöitä
2 rkl öljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa tai ruokosokeria
ripaus suolaa

Paistetut ahvenet
300 g ahvenileitä
1/4 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
2–3 rkl voita

Tahinikastike
3 rkl tahinitahnaa
5 rkl vettä
3 rkl sitruunan mehua
2 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl tuoretta minttua tai persiljaa
VALMISTUS

Puhdista ruusukaalit, poista kannat ja huonot uloimmat lehdet ja esikeitä kiehuvassa vedessä 4–5 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise isommat ruusukaalit.

Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Pese omena, poista siemenkota omenaporalla ja leikkaa omena sentinpaksuisiksi lohkoiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle punasipuli- ja valkosipuliviipaleet, mantelit tai pähkinät ja ruusukaalit. Paista, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää omenalohkot, hunaja, balsamiviinietikka ja ripaus suolaa. Jatka paistamista pari minuuttia.

Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää ahvenileet ja paista 2–3 minuuttia. Käännä ileet, ripottele ileille suola ja hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta. Jatka paistamista noin 3 minuuttia, kunnes ahvenileet ovat kypsiä.

Sekoita tahinikastikkeen aineet keskenään kulhossa. Tarjoile kastiketta ruusukaalipaistoksen ja ahvenileiden kanssa.

VINKKI!
Voit valmistaa paistoksen myös lehtikaalista. Lehtikaalia ei tarvitse esikypsentää, mutta suikaloi lehdet ennen paistamista.

Tutustu myös näihin