Salviavoissa paistettua juuripersiljaa ja tatteja

Arvosana
(2 arvostelua)
Raaka-aineet
4 annosta

4 (noin 500 g) juuripersiljaa
3–4 dl paloiteltuja herkkutatteja
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
1 rkl öljyä
5–8 salvianlehteä
1 rkl hunajaa

VALMISTUS

Kuori juuripersiljat, leikkaa pituussuunnassa kahteen osaan ja keitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes juuripersiljat tuntuvat lähes kypsiltä. Nosta juuret vedestä ja halkaise ne vielä 2–3 osaan.

Puhdista ja paloittele tatit. Kuori ja viipaloi salottisipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää sipulit ja sienet ja paista pari minuuttia. Lisää juuripersiljat, salvianlehdet ja hunaja. Jatka paistamista viitisen minuuttia, kunnes juuripersiljat ovat kauniin kullanruskeita.

Tarjoa kala tai liharuokien lisäkkeenä tai sekoita pastan joukkoon.

Tutustu myös näihin