sienikeitto

Savuinen sienikeitto

Arvosana
(3 arvostelua)
Raaka-aineet
4 annosta

100 g mustatorvisieniä tai
herkkutatteja
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl voita
7 dl vettä
4 rkl kasvis- tai lihafondia
3 rkl sherryä
2,5 dl kipparisavujuustolla
maustettua ruokakermaa
3-4 rkl hienonnettua ruohosipulia

VALMISTUS

Puhdista sienet ja paloittele suuret. Jos valmistat keiton tateista, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.

Kuumenna voi kattilassa. Lisää sienet, valkosipuli ja rosmariini. Paista 3-5 minuuttia. Lisää vesi ja fondi. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia. Lisää sherry, maustettu ruokakerma ja ruohosipuli. Kiehauta.

Tarjoa alkuruokana tai lounaskeittona tuoreen leivän kanssa.

Tutustu myös näihin