Savustetut muikut sitruunaöljymarinadissa

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet
4 annosta

400 g puhkottuja muikkuja
noin 1 rkl karkeaa merisuolaa
Marinadi
1 dl rypsiöljyä
3 rkl sitruunan mehua
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 viipaloitua valkosipulinkynttä
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia

Lisäksi
puolikas tuorekurkkua tai pari
avomaankurkkua

VALMISTUS

Puhko muikut. Levitä muikut savustusritilälle. Savusta miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Heitä savustuspöntön pohjalle muutama sokeripala, niin muikut saavat kauniin kultaisen värin. Levitä muikut laakeaan astiaan ja ripottele väliin karkeaa merisuolaa.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Nosta jäähtyneet muikut laakealle tarjoiluvadille ja pyyhi pinnalta mahdollinen suola. Kaada päälle sitruunaöljymarinadi. Anna maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa. Viipaloi pinnalle tuorekurkkua tai kuorittua avomaankurkkua.

VINKKI! Muikku sopii erinomaisesti savustettavaksi, sillä siinä on tarpeeksi rasvaa. Mehevimpinä pysyvät yli 10 sentin mittaiset muikut. Jäljelle jääneet savustetut muikut voi marinoida sitruunaöljyssä seuraavan päivän herkuksi.

Tutustu myös näihin