Sienifocaccia

Arvosana
(0 arvostelua)
Focacciasta tulee muhkea, kun vaivaat taikinaan riittävän sitkon ja annat sen kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa. Mikroaaltouuni on hyvä kohotuspaikka taikinalle. Kypsän leivän kuori on rapea, pohja jää kosteaksi öljyn ansiosta. Voit ripotella leivän pinnalle sormisuolan sijaan sienisuolaa.
Raaka-aineet
Yksi iso pellillinen

4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 1/2 dl puolikarkeita
spelttijauhoja
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Vuokaan
4 rkl oliiviöljyä
5 dl kantarelleja tai muita
metsäsieniä
2 tl sormisuolaa
2 oksaa tuoretta timjamia
noin 10—15 kivetöntä oliivia
VALMISTUS
 
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.Sekoita joukkoon spelttijauhot ja oliiviöljy. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10—15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia.

Puhdista sienet ja paista niitä kuivalla kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.

Voitele 20 cm x 30 cm kokoinen reunallinen uunivuoka tai iso valurautainen paistinpannu 2 rkl oliiviöljyllä. Kaada taikina vuokaan. Sivele leipä lopulla oliiviöljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

Painele leivän pinnalle sieniä. Ripottele päälle tuoretta timjamia ja sormisuolaa. Painele taikinaan muutamia oliiveja. Paista 225-asteisessa (kaasu-uunin asteikko 5-6) uunissa noin 30 minuuttia.

Tutustu myös näihin