Sitruuna-lakritsivanukas

Sitruuna-lakritsivanukas

Arvosana
(10 arvostelua)

Makean kirpeä, lakulla ja vadelmilla päivitetty sitruunavanukas on kätevä brunssilla tai piknikillä tarjottavaksi, sillä sen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja tarjota kätevästi suoraan purkista. Kuohukermaa ei pidä korvata laihemmilla versiolla, sillä vain se hyydyttää rakenteen oikeanlaiseksi.

Raaka-aineet
4 annosta

1 dl (noin 1 sitruunan mehu) sitruunanmehua
1 luomu sitruunan raastettu kuori
4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria

Pinnalle
2 dl Kouvolan lakritsia
vadelmia

 

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruunanmehu ja - kuoriraaste. Kaada seos annosmaljoihin- tai purkkeihin.Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-4 tuntia.

Leikkaa lakritsipalat viipaleiksi. Nostele lakritsiviipaleita ja vadelmia sitruunavanukkaiden päälle.



Tiesitkö, että Kouvolan Lakritsin tuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla. Lue lisää www.biokaasumerkki.fi

Tutustu myös näihin