Lakurisotto Kouvolan Lakritsi

Sitruunainen lakurisotto ja paistettuja äyriäisiä

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet

(4 annosta)

1 dl Kouvolan Lakritsin lakupaloja
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
4 dl risottoriisiä
4 dl kuivaa omenasiideriä
8-9 dl kuumaa kasvis- tai kanalientä
100 g raastettua parmesaanijuustoa
50 g voita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Paistetut äyriäiset
100 g savustettuja simpukoitaöljyssä
100 g kampasimpukoita
ripaus suolaa
200 g keitettyjä jättikatkaravun pyrstöjä
2 rkl voita
4 rkl kirjolohen mätiä

VALMISTUS

1. Leikkaa lakupalat muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää sipulit ja riisi. Kuullota miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

2. Lisää omenasiideri. Nosta hieman lieden lämpöä. Kun siideri on imeytynyt riisin joukkoon, lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä sekä lakupalat. Anna liemen imeytyä riisin joukkoon lähes täysin ja lisää sitten vasta uusi kauhallinen nestettä.

3. Kun kasvisliemi on kokonaan imeytetty riisin joukkoon, tarkista kypsyys. Riisin rakenteen tulee olla vielä napakka. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, voinokareet, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita.

4. Valuta sinisimpukoista liemi pois. Pyyhkäise kampasimpukat talouspaperilla kuivaksi.

5. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää kampasimpukat ja paista pari minuuttia molemmin puolin. Mausta ripauksella suolaa. Lisää pannulle kypsät jättikatkaravun pyrstöt ja simpukat. Jatka paistamista 1–2 minuuttia, niin että katkaravut ja simpukat lämpenevät.

6. Lusikoi risottoa syville annoslautasille. Nostele päälle paistettuja äyriäisiä. Koristele annokset kirjolohen mädillä.

VINKKI! Ota jäiset katkaravut ja kampasimpukat sulamaan jääkaappiin muutamaa tuntia ennen ruoanlaittoa. Pikasulatetut äyriäiset kuivuvat helposti ja niiden rakenteesta tulee sitkeä.


Tiesitkö, että Kouvolan Lakritsin tuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla? Lue lisää.

Tutustu myös näihin