Sitruunainen sorsatagine

Arvosana
(0 arvostelua)
Vähärasvainen sorsa muhii herkulliseksi pohjoisafrikkalaisesta keittiöstä tutussa taginepadassa, mutta ruoka onnistuu myös valurautaisessa padassa. Maun salaisuus on ras el hanout -maustesekoituksessa ja suolaisen kirpeissä säilötyissä sitruunoissa.

Raaka-aineet
4 annosta

2 kokonaista, patavalmista
sorsaa

Marinadi
1 dl öljyä
2 dl valkoviiniä
1 sitruunan mehu
3 valkosipulinkynttä
1 säilötty sitruuna
1 ruukku vahvaa minttua
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl hunajaa
1 1/2 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 tl kurkumaa
1 tl suolaa

Pataan
2 salottisipulia
1 dl ruskeita manteleita
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja
2 dl kanalientä
VALMISTUS

1. Kuori valkosipulin kynnet. Kuutioi säilötty sitruuna. Hienonna minttu. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

2. Paloittele sorsa: irrottele koivet, rintapalat ja siipipalat ja lisää marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa 6-8 tuntia.

3. Ota sorsat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Nosta sorsanpalat marinadista ja ruskista ne kauttaaltaan kuumalla pannulla. Nosta sorsapalat ja marinadiliemi valurautapataan tai tagineen. Lisää pataan kuoritut salottisipulit, mantelit, aprikoosit, oliivit ja kanaliemi. Sulje pata kannella ja anna muhia liedellä hiljalleen 45 minuuttia tai
175-asteisessa (kaasu-uunin asteikko 2-3) uunissa noin tunnin.

4. Tarjoa sorsatagine tuoreella mintulla maustetun kuskusin tai riisin kanssa.

Tutustu myös näihin