sitruunainen-yrttikaritsa

Sitruunainen yrttikaritsa

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet

(4 annosta)

4 karitsan paahtopaistia
2 rkl voita + 1 rkl öljyä
½ sitruunan raastettu kuori
1 tl sormisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl (noin) hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, villiminttua ja timjamia

Marinadi
½ valkosipuli
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl hienonnettua villiminttua
½ dl hienonnettua rosmariinia
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
½ dl punaviiniä
1 rkl hunajaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Paistamiseen
voita tai öljyä

VALMISTUS

1. Valmista marinadi. Kuori ja paina valkosipulinkynnet veitsen lappeella murskaksi. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään kulhossa.

2. Pyyhi paahtopaistien pinta kuivaksi talouspaperilla ja nosta paahtopaistit marinadin joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 6 tuntia, mielellään 12 tuntia.

3. Ota paahtopaistit huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen kypsentämistä. Nosta paahtopaistit marinadista ja pyyhi niiden pinta kuivaksi.

4. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää paahtopaistit ja ruskista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta paistit uunivuokaan. Aseta yhteen paahtopaistiin paistolämpömittari. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. Kypsennysaika riippuu siitä, kuinka paljon paahtopaistit ovat kypsyneet pannulla ruskistusvaiheessa.

5. Sekoita sitruunankuoriraaste ja sormisuola keskenään ja ripottele kypsien paahtopaistien pinnalle. Kääräise paahtopaistit folioon 10 minuutiksi.

6. Leikkaa paahtopaistit halutessasi ohuiksi viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Valuta päälle oliiviöljyä ja hienonnettuja yrttejä.

Tutustu myös näihin