Suklainen grillipiirakka

Arvosana
(2 arvostelua)

Raaka-aineet
8-10 annosta

1 pkt (380 g) Myllyn Paras
Pyöreä Suklaataikinaa tai 
Pyöreä Piirakkataikinaa, makea

Täyte

4 dl (200 g) marjoja, esim.
vadelmia ja herukoita tai raparperia
2 dl vaniljarahkaa
1 dl smetanaa
2 munaa
2 rkl sokeria
1 tl kardemummaa

VALMISTUS

Ota piirakkataikina pakastimesta ja anna sen sulaa huoneenlämmössä puolisen tuntia. Levitä sulanut taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 25–30 cm olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muista valita grillinkestävä
vuoka. Levitä päälle marjat. Jos käytät raparperia, pese ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita vaniljarahka, smetana, munat, sokeri ja kardemumma keskenään ja levitä seos marjojen päälle.
Säädä grillin lämpö mahdollisimman matalaksi tai laita piirakka paistumaan normaalia grillaustasoa korkeammalle. Paista piirakkaa kuvun alla noin 20 minuuttia, kunnes täyte alkaa hyytyä. Anna piirakan vielä vetäytyä grillin jälkilämmöllä 10–15 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja tuoreilla mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI! Voit myös paistaa piirakan 200-asteisen uunin (kaasu-uunissa asteikko 4) alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Myllyn Paras -ohje, Arja Elina Laine

Tiesitkö, että Myllyn Paras pakastetuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla. Lue lisää www.biokaasumerkki.fi

Tutustu myös näihin