Suklaiset punajuuripalat

Arvosana
(5 arvostelua)

Raaka-aineet

(12 annospalaa)

2 isoa punajuurta (300 g)
150 g voita
100 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
25 g voita
100 g mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria

VALMISTUS

1. Kuori ja raasta punajuuri hienoksi raasteeksi.

2. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Kuumenna, kunnes voipalat alkavat sulaa. Nosta kattila liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaapalat sulavat voin joukkoon.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos.

4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos ja punajuuriraaste taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka, kooltaan 20 cm x 30 cm. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa (kaasu-uunissa asteikko 4) 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista viisi minuuttia kerrallaan. Nosta jäähtymään.

4. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa täydellä teholla 20–30 sekunnin sykäyksin, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä hetki. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä jäähtyneen kakkulevyn päälle. Leikkaa leivospaloiksi.

Tutustu myös näihin