Suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto

Arvosana
(0 arvostelua)

Punainen riisi antaa suppilovahverokeitolle keitolle aavistuksen pähkinäistä makua ja tekee keitosta ruokaisamman. Voit korvata punaisen riisin villiriisisekoituksella tai vaikka aromaattisella jasminiriisillä.

Raaka-aineet

(4 annosta)

1 l suppilovahveroita
1 varsisellerin varsi
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
3 rkl voita
8 dl lihalientä
1 plo (3,3 dl) tummaa lageria
1 dl punaista riisiä
2 rkl hienonnettua salviaa

Lisäksi
1 dl kuohukermaa
2 dl raastettua savucheddaria
tai parmesaanijuustoa

VALMISTUS

1. Puhdista suppilovahverot. Pese varsiselleri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna kinkkuviipaleet.

2. Kaada suppilovahverot kattilaan. Kuumenna ja paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi, sipulisilput, varsiselleri ja ilmakuivattu kinkku. Paista sekoitellen muutaman minuutin, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää lihaliemi ja olut. Mittaa joukkoon riisi ja hienonnettu salvia. Kiehauta ja keitä hiljalleen noin 25 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

3. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Raasta cheddarjuusto.

4. Nostele suppilovahverokeittoa keittolautasille. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle runsaasti cheddarjuustoraastetta. Tarjoile lisäksi rapeaa maalaisleipää.

Tutustu myös näihin