mokkatiikeribrownies

Tahmea mokkatiikeribrownies

Arvosana
(1 arvostelua)

Raaka-aineet

(noin 20 palaa)

4 munaa
4 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa

Suklaakerros
100 g tummaa suklaata
100 g voita

Mokkakerros
50 g valkosuklaata
100 g voita
½ dl vahvaa kahvia tai espressoa

VALMISTUS

1. Valmista suklaakerros. Rouhi tumma suklaa. Paloittele voi kattilaan. Lisää suklaa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa alkaa sulaa. Nosta kattila liedeltä.

2. Valmista mokkakerros. Rouhi valkosuklaa. Paloittele voi kattilaan. Lisää valkosuklaa ja espresso. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa alkaa sulaa. Nosta kattila liedeltä.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola nopeasti sekoittaen. Jaa taikina tasan kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon suklaaseos ja toiseen mokkaseos.

4. Vuoraa uunivuoka (20 cm x 35 cm), esimerkiksi lasagnevuoka, leivinpaperilla. Kaada suklaataikina pohjalle. Nostele päälle nokareina mokkavalkosuklaataikina. Vedä veitsellä kevyesti sekaisin.

5. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 35 minuuttia tai kunnes browniesin pinta on rapea. Kakku saa jäädä sisältä mehevän kosteaksi. Anna jäähtyä kunnolla. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

VINKKI! Anna kakun jäähtyä kunnolla, mielellään seuraavaan päivään, jotta maut tasaantuvat ja kakusta tulee leikattava. Älä unohda suolaripausta – se nostaa suklaan ja kahvin aromin esille.

Tiesitkö, että Pauligin kahvit paahdetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla? Lue lisää.

Tutustu myös näihin