Tarte Tatin

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet
8 annosta 

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl tomusokeria
75 g kylmää voita
2 rkl ranskankermaa

Täyte
600 g kiinteitä ja hapahkoja
omenoita
2 dl karviaisia tai raparperin
paloja
150 g voita
2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Valitse Tarte Tatin -piirakkaan kiinteitä omenalajikkeita, ne pysyvät napakoina uunissa. Oikein mehukkaat omenat lässähtävät kumoamisen jälkeen.

VALMISTUS

Mittaa taikinan ainekset monitoimikoneen kulhoon. Kun taikina alkaa pyöriä yhtenä pallona kulhon reunoissa, se on valmista. Kääri taikina muovikelmuun ja anna levähtää jääkaapissa täytteen tekemisen ajan.

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Purista omenalohkojen päälle sitruunamehua.

Mittaa sokeri paistovuokaan. Kuumenna liedellä ja anna sokerin sulaa. Kun sokeri on kullanruskeaa, nosta pannu liedeltä ja lisää voikuutiot.

Aseta omenalohkot sokeri-voiseoksen päälle niin, että kupera puoli on pohjaa vasten. Ripottele joukkoon karviaisia tai raparperin paloja.

Kauli taikina vuoan kokoiseksi ja nosta kaulimen avulla omenalohkojen päälle. Painele taikina tiiviisti omenoiden päälle ja reunojen väliin.

Paista 200 asteessa (kaasu-uunin asteikko 4) noin 25–30 minuuttia, kunnes pohjataikina on hieman ruskistunut ja kypsä. Aseta tarjoilulautanen vuoan kanneksi ja kiepauta torttu ylösalaisin lautaselle.

Tutustu myös näihin