Toast skagen avokado-raputäytteellä

Arvosana
(1 arvostelua)

Raaka-aineet
4 annosta

16 viipaletta makeaa saaristolaisleipää
n. 200 g jokiravun pyrstöjä
suolaliemessä
1 avokado
1 tl sitruunamehua ja puolikkaan
sitruunan raastettu kuori
1 pieni punasipuli
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
1/2–1 tl wasabia
1 tl hunajaa

Leikkaa leivät kolmioiksi tai muotoile pyöreiksi rengasmuotilla.

Valuta jokiravun pyrstöt. Kuutioi avokadon hedelmäliha kulhoon. Pese ja raasta sitruunankuori. Sekoita kuoriraaste ja sitruunanmehu avokadon joukkoon.

Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita ranskankerma, majoneesi, wasabi ja hunaja kulhossa. Maista ja lisää tarvittaessa wasabia, kunnes saat seokseen sopivasti potkua. Sekoita joukkoon avokadokuutiot, jokiravunpyrstöt ja punasipuli.

Lusikoi jokiraputäytettä puolelle leivistä ja aseta loput leivät päälle kanneksi.

VINKKI! Kuutioi avokado näppärästi näin: halkaise hedelmä, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha veitsellä kuutioiksi kuoren sisällä. Kaapaise kuutiot kuoresta lusikalla.

Tutustu myös näihin