Tulinen makkararisotto

Arvosana
(1 arvostelua)
Raaka-aineet
4 annost

1 pkt (300 g) Wigrenin Chilijuustonysämakkaraa
1 pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
6 aurinkokuivattua tomaattia
noin 8 dl kana- tai kasvislientä
3 rkl aurinkokuivattujen
tomaattien öljymarinadia
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 dl vehnäolutta
200 g chilillä maustettua
tuorejuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
1/2 dl hienonnettua basilikaa
VALMISTUS

Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.

Kuumenna tomaattien öljymarinadi ja voi paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit, valkosipulit ja riisi. Kuullota kevyesti sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes riisi on muuttunut hieman läpikuultavaksi. Lisää olut. Anna oluen imeytyä riisiin. Lisää aurinkokuivatut tomaatit.

Lisää riisin joukkoon kanalientä pari desiä kerrallaan, anna liemen imeytyä ja lisää lientä. Anna riisin kypsyä keskilämmöllä. Maista riisiä. Kun se tuntuu kypsältä, mutta vielä kuitenkin napakalta, lisää tuorejuusto. Nosta kattila liedeltä. 

Paista makkaroita öljytilkassa pannulla, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Halkaise kirsikkatomaatit.

Sekoita risoton joukkoon makkarat, tomaatit ja basilika.

VINKKI! Saat risotosta puuromaisen samettista, kun kuullotat riisin lähes läpikuultavaksi ennen vehnäoluen lisäämistä. Kaada neste joukkoon vähitellen ja imeytä edellinen annos ennen uuden liemikupillisen lisäämistä.

Tiesitkö, että Wigrenin tuotteet valmistetaan ympäristölle ystävällisesti suomalaisella biokaasulla. Lue lisää www.biokaasumerkki.fi

Tutustu myös näihin