Tuorepinaatti-kookoskeitto

Arvosana
(5 arvostelua)
Ravunpyrstöillä täydennetty pinaattikeitto toimii vaikka illallisten alkukeittona. Helpoiten grillaat sulatetut ravunpyrstöt laittamalla ne varrastikkuihin tai pihtien väliin ja paistamalla kaasulieden liekillä 3–4 minuuttia, kunnes ravunlihan väri on muuttunut kypsän valkoiseksi.
Raaka-aineet
4 annosta

1 l pinaatinlehtiä
1 salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 punainen chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tomaatti
1 ruukku korianteria
2 rkl (kookos)öljyä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
noin 4 dl kasvislientä
2 tl kalakastiketta
ripaus sokeria
(ripaus suolaa)
12 raakaa kuorittua tiikeriravun
pyrstöä
1 limetti

VALMISTUS

Huuhtele pinaatinlehdet siivilässä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna
salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri. Kuutioi tomaatti. Hienonna korianteri.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pinaatinlehdet ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää inkivääriraaste ja hienonnettu chili. Kaada joukkoon kookosmaito ja kasvisliemi. Mausta kalakastikkeella ja ripauksella sokeria.

Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Kaada keitto tehosekoittimeen. Lisää hienonnettu korianteri. Pyöräytä tasaiseksi keitoksi ja mausta tarvittaessa suolalla.

Grillaa tiikeriravun pyrstöt kypsiksi. Annostele keittoa lautasille ja nosta päälle tiikeriravun pyrstöjä. Pirskottele päälle limetin mehua. Tarjoile heti.

Tutustu myös näihin